03/12/19 - 16:58

«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης» (ΒΙΝΤΕΟ)
3.744views

Τι αναφέρει ρεπορτάζ που παρoυσιάστηκε στο κανάλι «One».

Ξάνθη - Ιβάν Σαββίδης: Ένα ρεπορτάζ που ήδη προκαλεί αρκετές αντιδράσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε στο κανάλι «One».

Ρεπορτάζ του καναλιού φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA.

Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT. Τα έγγραφα αυτά, επίσης, τα οποία το κανάλι τα θέτει στην διάθεση της δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κύριοι Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο ΔΣ της Ξάνθης αλλά και στο ΔΣ της εταιρείας VIALAND.

Στο ίδιο ρεπορτάζ το Οne αναφέρεται και στο πρόσωπο του Αριστείδη Πιαλόγλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθης και διευθύνων σύμβουλος, αλλά και διευθύνων σύμβουλος της Vialand η οποία έχει εξαγοραστεί από την RfA. Ταυτόχρονα το ρεπορτάζ αναφέρει πως κοινό πρόσωπο είναι επίσης ο Νικόλας Χαλαβάζης ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόεδρος στην εταιρεία της οικογένειας Σαββίδη αλλά και μέλος της διοίκησης της Ξάνθης.

Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Σημειώνεται ότι ο ΣΠΟΡ FM 94,6 επικοινώνησε με τον Άρη Πιαλόγλου, ζητώντας του να τοποθετηθεί σχετικά, ωστόσο εκείνος απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

Δείτε το ρεπορτάζ και τα σχετικά έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο One Channel:

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ