28/06/20 - 22:27

Όπως το 1960 - Απίστευτο τι έκανε ο Ένινγκ - Μία επιτυχία 50 χρόνια - Δεν μιλάω για ποδόσφαιρο...

του Βασίλη Δερμεντζόγλου
Όπως το 1960 - Απίστευτο τι έκανε ο Ένινγκ - Μία επιτυχία 50 χρόνια - Δεν μιλάω για ποδόσφαιρο...
2.756views

Άρης - ΠΑΟΚ: Γράφοντας στο blog αυτό μετά το τέλος κάθε αγώνα, πρέπει υποχρεωτικά να μιλήσω για ποδόσφαιρο.

Έλα ντε όμως που μετά τον αποκλεισμό του Άρη στο κύπελλο, η χρονιά τελείωσε για τους κίτρινους, με τα υπόλοιπα παιχνίδι των πλέι οφς να είναι μια ανιαρή και ανώφελη διαδικασία. Ο Άρης ακόμη κι αν κέρδιζε όλα τα υπολειπόμενα παιχνίδια, θα έφτανε το ανώτερο στην 4η θέση, πράγμα που δεν θα του έδινε τίποτα παραπάνω από την 5η ή την 6η.

Από την άλλη ο παοκ κάθε άλλο από αδιάφορος είναι, καθώς διακυβεύεται το εισιτήριο του τσάμπιονς λιγκ, που διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και η ΑΕΚ.

Έτσι σήμερα στο παιχνίδι του Βικελίδης είχαμε από τη μία μεριά μια αδιάφορη ομάδα, με πολλούς από τους παίκτες της να ταξιδεύουν ήδη σε άλλες πολιτείες, και από την άλλη μια ομάδα που είχε σκοπό και στόχο τους τρεις βαθμούς.

Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσουμε λοιπόν; Για το ποδόσφαιρο του 2020; Στις 30 Ιουλίου 1960 είχε γίνει ένας αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες, που είχαν ισοβαθμίσει στην 7η θέση. Ο παοκ έπαιζε για δύο αποτελέσματα, αφού τα αποτελέσματα των αγώνων του πρωταθλήματος ήταν υπέρ του. Η 7η θέση που τελικά κατέκτησε ο παοκ μετά την ισοπαλία με 0-0 δεν του έδωσε κανένα κέρδος, το δε παιχνίδι καταγράφηκε στην ιστορία ως ένα από τα πιο ανιαρά παιχνίδια που παρακολούθησαν λόγω ζέστης 1000 περίπου άτομα, 973 εισιτήρια, αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για το ντέρμπι της πόλης. Ο σημερινός αγώνας μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το ματς, με τις κερκίδες να είναι άδειες, λόγω κορωνοϊού βέβαια, και το αποτέλεσμα να είναι παγερά αδιάφορο για τον Άρη.

Απίστευτο το γεγονός πως ο προπονητής του Άρη δεν προέβη σε καμία από τις 5 αλλαγές που δικαιούνταν, με τον Άρη να ξεκινάει και να τελειώνει με τους ίδιους παίκτες, με εξαίρεση τον αποβληθέντα Δεληζήση.

Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσουμε λοιπόν;

Ίσως θα έπρεπε να μιλήσουμε για το 1970. Σαν σήμερα ο Άρης είχε πετύχει μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της μεταπολεμικής εποχής, κατακτώντας το κύπελλο της Ελλάδας, με αντίπαλο τον παοκ στο Καυτατζόγλειο. Η κατάκτηση αυτή που γέμισε υπερηφάνεια τους αρειανούς τότε, παραμένει η τελευταία μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας τα τελευταία πενήντα χρόνια, γεγονός που από τη μία τονίζει την αξία εκείνης της ομάδας, αλλά από την άλλη βάζει σε σκέψεις τους μοντέρνους αρειανούς για το γεγονός πως ο Άρης παραμένει με τα τρόπαια που κατέκτησε από το 1928 μέχρι το 1970.

Γεγονός είναι πως ομάδες του Άρη αξίζανε να κατακτήσουν τρόπαια και αργότερα, όπως η ομάδα του 1977-1982, ίσως η ομάδα του 1992-94, του 2002-3, αλλά και η ομάδα του 2007-2010. Φέτος φούντωσε και πάλι η φλόγα που εξανεμίστηκε όμως τελικά με τον αποκλεισμό της περασμένης Τετάρτης.

Οι ειδικές συνθήκες που διέπουν πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του, ευνοούν τις καλές ομάδες και δίνουν τίτλους. Μεγάλο παράδειγμα η ΑΕΚ που κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και πλασαρίσματα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, αλλά και ο παοκ με τα τελυταία κύπελλα και φυσικά το περσινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης αν θέλει να συμμετέχει σε αυτό το κυνήγι των τίτλων δεν πρέπει να αρκεστεί στην 4η, 5η και 6η θέση, σε πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων. Πρέπει να τρυπήσει την κορυφή, να διεισδύσει και να διεκδικήσει αυτά που ζητάνε τόσες και τόσες γενιές φιλάθλων.

Ξεχνάμε λοιπόν το αποψινό ματς. Ξεχνάμε και τα επόμενα που απομένουν. Κοιτάμε μπροστά και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ