12/03/18 - 00:39

Με αυτές τις ποινές απειλούνται Σαββίδης και ΠΑΟΚ

Διαβάστε αναλυτικά.

Sportdog Team
Με αυτές τις ποινές απειλούνται Σαββίδης και ΠΑΟΚ
29.147views 78shares

Μεγάλη είναι η πιθανότητα τιμωρίας του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη για την είσοδο του δεύτερου στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα.

Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε στον Γιώργο Κομίνη: «Είσαι νεκρός», οπότε βάσει όλων αυτών –και εφόσον καταγραφούν στο φύλλο αγώνα- ο ΠΑΟΚ απειλείται να κληθεί με τα άρθρα 19 και 20 του Πειθαρχικού Κώδικα. 

Πάντως, ο διαιτητής Κομίνης κατακύρωσε το ματς στους Θεσσαλονικείς με 1-0, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν γίνεται να υπάρξουν τιμωρίες.

Στο άρθρο 19 αναφέρονται τα εξής: 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. 

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: 

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, 
β. αφαίρεσης βαθμών και 
γ. υποβιβασμός ομάδας 

Στο άρθρο 20 αναφέρονται τα εξής: 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών. 

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. 

Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: 

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, 
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, 
γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και 
δ) υποβιβασμός ομάδας.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ