12/02/19 - 21:06

Παρέμβαση Κούγια για το ηχητικό Πρίντεζη!

Τι ισχυρίζεται ο γνωστός δικηγόρος για την υπόθεση.

Sportdog Team
Παρέμβαση Κούγια για το ηχητικό Πρίντεζη!
2.461views 0shares

Γιώργος Πρίντεζης - Αλέξης Κούγιας: Ο Αλεξης Κούγιας μίλησε σαν εντολέας του Γιώργου Πρίντεζη στον ΣΠΟΡ FM για το περιβόητο ηχητικό. Οπως ανέφερε, προστατεύονται τέτοιου ειδους αποκαλύψεις υπό τον όρο του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος που επικαλούνται οι δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ακόμα εντολέας μου, χειρίζομαι υποθέσεις της οικογενείας του γιατί υπάρχει μια τεράστια διάσταση με τον θείο του. Έτσι όπως είναι οπλισμένο το οπλοστάσιο του δημοσιογράφου με τον νομικό όρο του “δικαιολογημένου ενδιαφέροντος”, είναι παντοδύναμοι πια οι δημοσιογράφοι. 

Οι δικαστές είναι σε δύσκολη θέση να καταδικάσουν ανθρώπους που λένε αλήθειες. Ακόμα και στα όρια της αλήθειας να είναι μια αποκάλυψη, γιατί αλλιώς θα κλείσουν στόματα. Έχει αρχίσει να κάμπτεται πολύ η ακραία εφαρμογή του όρου “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα” και αυτό ξεκίνησε με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό μπαίνουν πολλές υποθέσεις στο αρχείο. 

Αν με αυτόν τον όρο προσπαθούμε να φιμώσουμε ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τη διάπραξη ενός εγκλήματος, φτάνουμε σε εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου “κράτους δικαίου”. Αρκεί να έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς δημοσιογράφους, που σέβονται τον κώδικα δεοντολογίας, τη νομοθεσία και ότι είναι πολύ εύκολο να στιγματίσεις κάποιον με μια ποινική δίωξη και παρόλο που μετά τον απαλλάσσει η Δικαιοσύνη, να μένει το στίγμα». 


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ